player image
player image

Agger: Skifter ikke for enhver pris

Man er ikke i tvivl. Mikkel Agger har 100 % fokus på Thisted FC og forlader ikke Lerpytter hen over natten.

De går rundt og smiler på træningsbanen, for på vej mod vinter og mørke tider, så forbliver det alligevel lyst, når snakken falder på et fodboldhold fra Thisted, som har gang i noget rigtig stort. 

“De sidste par sæsoner har der været et mål, at vi skulle tilbage til 1. Division, så det var en kæmpe forløsning. Det var spændende og en god mulighed for alle os, som har drømt om, at vi skulle tilbage og bevise os på en højere hylde.  Og vi har bevist, at vi kunne gøre os gældende i 1. Division, og det havde vi en forhåbning om i 2. Division. I 2. Division syntes vi, at vi begyndte at være så stærke, og vandt mange kampe og det næste step var at rykke op og bevise os på højere niveau. 

Vi gik ind til 1. Division med stor spænding og nerver på. Det var svært at vide, hvad der ventede os, og startede med en Superliganedrykker i første kampe. Men vi havde en god opstart med en ny træner, som kom med nye ting, og så begyndte sæsonen  som lyn og torden, hvor vi slog Viborg. 

Jeg havde dog kke en tanke om, at vi ville køre på og vinde en masse kampe. Dog tænkte, jeg, at vi har slået en nedrykker, og kan vi så ikke også slå de andre hold. Vi vandt i Roskilde, og så gav det næring til tankerne om, at vi kunne vinde flere kampe. Vi fortsatte med at lave en sejrsstime ligesom i 2. Division. Vores vinderkultur fortsatte ganske enkelt”, siger Mikkel Agger og fortsætter. 

Vinder vi virkelig

“Det er svært at svare på, hvorfor vi har vundet så meget. Men det at holde fast på truppen var vigtig, og så havde Bo Zinck skabt et fundament, der var solidt, hvorefter Joakim Matsson puttede noget yderligere på os bl.a. øget træningsmængde”, fortæller Thisted-spilleren og funderer endnu mere over, hvorfor Thisted FC har høstet 26 point i 12 kampe. 

“Jeg har siddet i kampe, hvor jeg har tænkt, vinder vi virkelig den her kamp. For vi har været spillet i bund i perioder, men vi har været kyniske og sparket kuglen og arbejdet hårdt for at få sejren hjem. Modstanderne har nogle gange vadet i chancer uden at score på dem, så derfor har jeg tænkt, hold da op, der skal noget ekstra til for at slå os. Omvendt så vi også mod Vendsyssel, at vi var de bedste, men ikke kunne score”, siger Mikkel Agger. 

Resultaterne taler for sig selv, men har sejrsstimen slet ikke en udløbsdato? 

“Vi får spørgsmålet efter runde, om hvor lang tid det kan fortsætte. Det er svært at svare på, men det eneste vi holder fokus på er, at den næste kamp skal være den vigtigste. Hvis vi tænker længere frem end et opgør, så mister vi fokus. Alt hvad der skal foregå langt frem i tiden, kan vi ikke påvirke. 

Vi må leve med, at folk skriver det ene og det andet. Alt der bliver skrevet i medierne, det skal man læse med det ene øje og lade det gå videre. Der vil være positivt og negativt fokus, og det skal man lære at håndtere”, forklarer angriberen, der også har bidt mærke i, at omgivelserne snakker Superliga. 

Superliga

“Det forholder jeg mig ikke rigtig til. Det er så langt væk fra, hvor vi er lige nu. Det er slet ikke noget, vi spekulerer på lige nu og snakker ikke om det. 

Jo selvfølgelig vil vi gerne have en kvalifikationskamp til Superligaen, hvem vil ikke det, men der er langt fra ønsker til virkelighed. Havde vi tre kampe tilbage lige nu, så ville jeg gerne sige, at det ser godt ud, og vi skulle i playoff, men der er omkring 21 kampe tilbage. 

Lige nu kan jeg slet ikke forestille mig, Thisted FC i Superligaen. Det vil jo være helt surrealistisk perspektiv, hvis man siger Thisted og Superliga i samme sætning. Hvis man ser på, hvad vores konkurrenter i 1. Division har af midler og antal træninger, så er vi et stykke bagefter. Vi render rundtog skal passe på os selv, træner kl. 16.30 og kan få lidt massage inden træning, men det er ingenting i forhold til, hvad de andre har af midler og muligheder. 

Vores fokus ligger på at overleve i 1. Division, og det mål er ikke indfriet endnu”, siger Mikkel Agger, der håber på, at spillertruppen forbliver samlet hen over vinter. 

Pengene bliver ikke afgørende

“Jeg tror ikke på, at vi mister 5-6 spillere i vinter. Selvfølgelig skal man ikke afvise noget, men jeg forestiller mig ikke en stor udskiftning. Vi har gang i et spændende projekt, og vi skal formentlig være deltidsklub til sommer, så der er en udvikling i gang.

Jeg håber på, at vi holder sammen på spillertruppen, for når det kører som det gør, så vil det være en fordel at holde sammen på det hele. Men der er lang tid til, at vi når til foråret, så der kan ske mange ting, og ender vi med at tabe de sidste otte i efteråret, så er det en anden situation i forhold til spillersalg”. 

Mikkel Agger er ombejlet herre, som har lavet otte mål i efteråret, men han forlader ikke Lerpytter hen over natten. 

“Jeg skifter ikke for enhver pris. Der skal være noget, som jeg kan se spændende perspektiver i. Jeg er glad for at være i Thisted, og vi har gang i noget interessant. 

Hvis der kommer en Superligaklub, og siger, at de har udset mig til at være reserveangriber, så tænker jeg umiddelbart, at det er mere interessant at være i Thisted og spille fast. Det næste sted jeg skal hen, skal jeg spille og bevise noget. Der skal være en plan for mig og det rigtige projekt for, at det er mere interessant end der, hvor jeg er i forvejen.  

Man har altid ambitioner som fodboldspiller og vil gerne nå så meget som muligt i den korte karriere. Jeg vil også gerne spille på en endnu højere hylde, hvis jeg får muligheden. Men der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed, og pengene bliver ikke afgørende for mit næste skifte. 

Det vigtigste for mig lige nu er Thisted FC, og jeg går 100 % ind i det projekt, som vi har gang i nu. Fremtid og næste klub spekulerer vi på, når den tid kommer”, siger Mikkel Agger. 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok