player image
player image

Assistenttræner: Kender også virkeligheden

Henning Pedersen er begejstret for sæsonstarten i en række, som har en helt anden sværhedsgrad end 2. Division.

“Gabet er stor fra 2. Division til 1. Division. I de to første kampe har vi mødt fuldtidsklubber, og det betyder, at de tempomæssig og fysisk er en helt anden størrelse, end dem vi mødte i foråret. Hvor vi før kunne vinde på dage, hvor vi ikke var der fuldt ud, kan det ikke lade sig gøre her. Her skal vi være der 100 % for at få udbytte af kampene. 

Vi har været bagud i de to første kampe, og vil gerne rette på, at vi viser vores fulde styrke fra kampstart og ikke skal indhente noget, og det er lærepenge, som vi betaler og en ting vi forhåbentlig hurtigt får styr på. De to comebacks er ikke oprykkergejst men styrker, vi har som hold. Vi har trænet vanvittig hårdt og er i super god form, og det betyder meget, for kampene er blevet vundet i slutfasen, og der har Joakim Mattsson (cheftræner, red) set rigtigt i forhold til at bringe holdet i en super form”, siger assistenttræneren og fortæller, at mange elementer spiller ind i de to sejre, som Thisted FC har fået. 

“Det er alt for tidligt at sige noget om, om vi bliver årets overraskelse. Vi har allerede overrasket i de to første kampe. Med to sejre har vi dog sendt et signal om, at vi har et fodbold, der er skruet rigtig sammen indstillingsmæssig og et hold, som er godt sammenspillet og nægter at tabe. 

En del af vores sejre bunder i, at vi er sammenspillet, kommet i bedre form og vores taktiske koncept fungerer rigtig godt. Mange elementer spiller ind i en god sæsonstart. I princippet kan vi godt fortsætte med at vinde, men vi kender også godt virkeligheden, for vi skal ramme dagen hver gang, og det er en svær øvelse. Der kan komme kampe, hvor vi ikke lykkes på samme måde, som i de første to kampe”, siger Henning Pedersen, som der godt kan mærke, at rækken med årene har ændret sig betydeligt. 

En helt anden 1. Division

“Vi kan tydeligt mærke i området, at der er en stor interesse til vores kampe, og mange tilskuere øger muligheden for at vinde, så det er en positiv proces, som er startet. 

Det er en helt anden 1. Division, fordi den er mere professionel. Bare det at, der er mange klubber, som er på fuld tid, og en ny struktur, hvor flere klubber satser på at rykke op i Superligaen, har gjort meget”. 

Holdets flotte sæsonstart har allerede kastet kommentarer af sig på internettet, hvor ordet Superliga er blevet nævnt, og det er med al sandsynlighed en stor drøm for mange, at se Thisted FC i landets bedste række. Dog er sæsonens mission en helt anden. 

“Superliga og Thisted FC er meget meget langt fra hinanden, og her tænker jeg både på økonomi, ja det kan næsten ikke en gang forklares, hvor stor forskellen er, fordi jeg gør mig ikke de tanker. Vores mål er at overleve i 1. Division, og når bl.a. Skive og Vendsyssel har etableret sig i 1. Division, så kan vi også”, siger Henning Pedersen. 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok