player image
player image

Cheftræner: Godt førstehåndsindtryk vigtigt

Alt er nyt og så alligevel ikke på. Mandag er Bo Thomsen tilbage i sin gamle klub, men denne gang som cheftræner. 

“Det er sindssygt vigtigt, at jeg får folk med på min tankegang. Vi skal bruge hinanden og turde gøre det. Vi kan lave fejl, men kan se hinanden i øjnene og bruge hinanden. Jeg har ikke brug for pylrehoveder, men nogle der kan kigge indad. Og kommer gerne med en forklaring på, hvorfor én ikke spiller, hvis det er nødvendigt. Og hænger nogle med hovedet, så tager jeg også gerne en snak og kigger ind bag mennesket", sådan indleder Bo Thomsen samtalen, da redaktionen fanger ham på telefonen få dage før, at hele maskineriet går i gang. 

Han er forventningsfuld, krævende men så sandelig også en cheftræner, der værner meget om det enkelte menneske. 

"I den første træning skal vi ud at røre bolden, i gang med nogle pasninger, og der bliver en del fysik, som er inde i tingene bl.a. intervalspil, kaospasningsøvelse.  Den fysiske base skal på plads, og de to første uger er de defensive tanker helt essentielt og i det hele taget, hvilken måde spiller jeg fodbold på. 

Ikke nervøs for noget

Nu havde jeg et godt møde med Henrik Larsen (assistenttræner, red), og han er langt henad vejen på taktisk samme bølgelængden. Det er ud fra en fireback kæde, hvor spillet spilles derfra og ud, og når vi har styr på basen, så kan der komme frihed", fortæller Bo Thomsen. 

Han er for de fleste en træner uden større erfaring fra øverste hylde, men trænererfaring det har Thomsen, som sætter en ære i at få omklædningsrummet med sig. 

"Jeg er ikke nervøs for noget som helst i forhold til ude på banen og kampene, men det optager mig, at jeg får lavet en god førstehåndsindtryk til spillerne, for det er så vigtigt, at spillerne er med mig. Jeg synes, at den menneskelige del er jeg god til og det at se, hvor folk er henne og se, om jeg kan trykke på en knap, som kan optimere fodboldspilleren. 

Nu har jeg selv haft trænere, som har haft erfaring fra øverste hylde. Jeg ser mig fuldstændig på højde med dem, som jeg har oplevet gennem tiden. jeg har noget at give på basen i forhold til at skabe struktur og på den menneskelige del og skabe rum til, at spillerne skal turde gøre noget. 

Jeg føler mig rustet til opgaven, og nogle siger, jeg ikke ved, hvilken verden der rammer mig, og det gør jeg måske ikke, men så lad den ramme mig, og så tager vi den derfra. Jeg lægger mig ikke ned", siger Bo Thomsen med et engagement i stemmen, så man aldrig nogensinde er i tvivl om, at her kommer altså en træner, som brænder helt igennem på den positive måde. 

Tager billedet med

"Det er med udvikling for øje, at jeg skal træne i Thisted FC, og jeg vil gerne flytte holdet og lave noget godt der, og alt hvad der må ske i fremtiden, er hypotetisk. Jeg har fået et godt førstehåndtryk af det hele i Thisted FC. Jeg har god dialog med folkene i klubben, og jeg føler mig godt klædt på. 

Nu skal vi i gang, og noget nyt skal bygges op. Der er en del forandring i holdet, og der skal skabes noget nyt TFC. Der sker ikke over en nat, og vi skal arbejde med en masse ting, som skal implementeres. Det tænder mig helt vildt, at skal bygge noget op og få den her gruppe til at fungere sammen og rykke i den rigtige retning", lyder det fra Bo Thomsen, der tidligere har spillet i klubben og bl.a. var med i Pokalkampen mod F.C. København tilbage i d. 20 september 2006. 

"Det er rart at komme op og kende klubben, banerne og forholdene. Det er udviklet meget siden, jeg var der som spiller, men det er stadig de samme folk, som arbejder omkring tingene. Når jeg kommer på mandag, så har jeg et billede, jeg fik i 30 års fødselsgave fra en kampen, hvor vi mødte F.C. København i DBU Pokalen, og det billede vil jeg tage med og fortælle, at jeg har været med til at lave historie i Thisted FC. 

Jeg er alt i alt en spændt cheftræner med mod på opgaven", slutter Bo Thomsen. 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok