player image
player image

Thomsen: Alt skal passe efter det skema

Jákup Thomsen var med det færøske U21-landshold i marts, og det er altid en stor oplevelse at løbe på banen i nationalfarverne. 

“Det var en ny oplevelse, da 5-7 stykker lå syge, da vi var landet i Georgien, og vi endte med ikke at have vores kaptajn med til kampen”, indleder Thisted-spilleren og kommenterer på de to forskellige fodboldverdener. 

“Der er ikke så stor en forskel på hverdagen i Thisted og så med landsholdet udover, at vi bor på rigtig flotte hoteller osv. Træningerne minder faktisk en del om hinanden. Der er bare mere knald på træningerne i Thisted, mens med landsholdet er der meget taktisk træning”, siger Jákup Thomsen og fortæller om et helt almindelig døgn på landsholdet.  

“En typisk dag står vi op kl. 8.00 - 9.00 stykker, spiser morgenmad og træner, og efter træningen er der frokost. Den største forskel på dagene er, hvor vi nogle gange har træning om eftermiddagen, og andre gange skal vi ud og opleve lidt i de lande, vi rejser rundt til, og ellers har vi bare fri og kan gå og passe os selv. 

På kampdagen står vi op på samme tidspunkt, som vi har gjort i dagene op til, men i stedet for en træning, så går vi ud og går en tur på 10-15 min bare for at vågne lidt og få kroppen i gang. Vi spiller tit i varmere klimaer end mange af os er vant til, og derfor får vi besked på, at vi skal drikke minimum en 0,5l flaske pr 1.5 time. 

Svært at bedømme 

På kampdag kan det være utrolig svært at vide hvad og hvor meget vi skal spise, fordi vi spiser kl 9.00, kl. 12.00 og så igen 14.45. Og vi snakker masser af kulhydrater, som virkelig fylder, og derfor kan det nogle gange være svært at bedømme, så man ikke er propmæt, når man skal til at spille kl. 17.00. 

En kæmpe forskel på at spille en international kamp og en 1. divisionskamp er, hvor meget der bliver gået op i, at alt skal passe efter det skema, de hænger op i omklædningsrummet. Et eksempel er, at hvis kampen starter kl. 17.00, så må man gå ud 16.00 og ikke et minut før, og du skal være af banen 16.45, så 16.50 skal man stå klar til at gå ind osv. Det er meget nøje planlagt med præcis tid”, siger Jákup Thomsen og vurderer sine chancer for at blive udtaget til A-landsholdet. 

“Jeg mener, de er udemærket, hvis jeg bliver ved med at spille fast fodbold på et så højt niveau som muligt. Så skal jeg nok få chancen for at vise mig frem, og det kræver bare jeg tager den”, siger Jákup Thomsen. 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok