19-03-2020

Assistent: Fodbold ikke det vigtigste i verden

Danmark er fortsat lukket for at forhindre smitten af coronavirus, og det har sendt ikke bare Thisted FC, men hele verdenen i en ukendt situation.

"Det er en fuldstændig ukendt situation, så vi har svært ved at forholde os til det, så vi ved dårlig, hvordan vi skal agere. Der er kommet flere straminger, så det ændrer sig hele tiden. Vi kan ikke mødes og træne, og det er fornuftig.

For os er fodbold vigtig, men når det kommer til stykket, er fodbold ikke det vigtigste i verdenen. Det vigtige er, at vores spillere er obs på, at vi skal i gang på et tidspunkt, for når vi starter igen, så er det fra den ene dag til den anden dag, og så er det vigtigt, at vi forbereder os godt. Spillerne skal bruge tiden til at træne individuel, og nogle træner i skoven, andre på landevejen og hvad der er mulig. 

Vi har lavet programmet til spillerne, og vi har fin kontakt til alle. Via facebook har vi gode muligheder for at kommunikerer. Spillerne er selvfølgelig frustreret, men de ved også godt, at det er altafgørende hvor hårdt de arbejder i den her periode, når vi lige pludselig skal i gang", siger assistenttræner, Henning Pedersen. 

Forårssæsonen var kun lige gået i gang og spillet en runde, inden verdenen måtte lukke ned, og det kan betyde et presset program, når samfundet igen går tilbage til normalen.

"De meddelelser der kommer er, at man vil gøre alt for at få spillet færdig, og det betyder, at sæsonen bliver forlænget. Det er jo den mulighed der er, og det er okay. Jeg håber personlig på, at sæsonen bliver spillet ordentlig færdig. Jeg tror ikke, man undgår at spille to kampe i nogle uger, men der vil være en grænse for, hvor meget der kan spilles pr. uge, når vi ikke er fuldtidsprofessionelle", siger HP og tilføjer. 

"Spillerne og trænerteamet håndterer professionel og prøver at få det bedste ud af den her situation.

Jeg havde ikke regnet med, at Danmark ville lukke ned. For mig har det betydet, at de seks-syv gange fodbold er blevet til nul, men derfor arbejder jeg stadig med fodbold. Jeg ser ser kampe og studerer træning fra tidligere. Der er lidt mere tid til hobbys, og jeg fotograferer en masse, har en kæmpe have og passe, så jeg har masser at fylde hverdagen ud med", lyder det fra assistenttræneren, og der ikke vil gætte på, hvornår verdenssituationen er så at sige normal igen. 

"Det kan vi i bund og grund ingen mening have om, fordi vi ikke har nogen forudsætning for at sige, hvornår coronavirus topper og falder. Vi håber, vi kommer i gang snarest mulig, fordi det betyder, at virussen er på retur", siger Henning Pedersen.  

KOM ENDNU TÆTTERE PÅ THISTED FC