14-08-2018

Hilsen fra en tidligere spiller - Kasper Dam

I temaet en hilsen fra en tidligere spiller, har vi snakket med Kasper Dam, som spillede på holdet fra 2009 til 2017

 

Hvad er tiden gået med siden karrierestop? 

“Det at spille fodbold på højere plan indebærer, at man bruger meget tid og siger fra til meget. Jeg tænkte ikke rigtigt over det da det stod på, og fortryder det heller ikke på nogen måde. Man finder først rigtigt ud af det, når man ikke skal til træning fire gange om ugen, men I stedet kan se familie eller venner, når man har fri fra arbejde. Jeg har derfor brugt tiden på netop, at dyrke venner og familie, som jeg måske til tider måtte sige fra til tidligere”

 

Spiller du stadig fodbold? 

“Vi er nogle venner, som har startet et 7-mandshold i Aarhus, hvor jeg bor. Her spiller vi kamp én gang i ugen, 2x30 min.. Så det bliver det til lidt fodbold, og i et omfang kroppen kan holde til. Ellers foregår ugens motion i fitness med styrketræning og spinning”

 

Hvor meget følger du med i Thisted FC? 

“Jeg følger en del med hver uge på bl.a. facebook, og selvfølgelig hvordan weekendens kamp er gået. Derudover får jeg regelmæssigt en status fra en af mine tidligere holdkammerater, der stadig er i klubben. 

Det er desværre ikke blevet til så mange kampe på stadion, men nogle få er det da blevet til. Det er altid rart at komme tilbage på stadion, få en snak med folk i og omkring klubben jeg kender og ellers bare nyde det eufori der har været i de sidste par sæsoner. Det under jeg virkeligt alle i klubben”

 

Hvordan det været at skulle vænne sig til en ny hverdag uden Thisted FC? 

“Det var lidt en omvæltning i startet. Nu havde jeg trænet min. tre gange i ugen i rigtigt mange år, og nu skulle jeg pludseligt ingenting når jeg fik fri fra arbejde. Men jeg fandt rimeligt hurtigt andre ting at give mig til. I dag er det i hvert fald ikke noget problem, at få tiden til at gå.

Samtidigt savnede jeg omklædningsrummet. Stemningen, kammeratskabet, drillerierne, kommentarerne og alt det gode vi havde i truppen. Vi havde virkeligt en god stemning i stort set hele min tid i klubben. Det kan jeg godt stadig savne”

 

“Hvordan ser dine fremtidsplaner ud?

“Jeg arbejder fortsat ved Thisted Forsikring, hvor jeg startede i en ny stilling i januar. Det er der mine fremtidsplaner ligger, som det ser ud lige nu. Men hvordan det ser ud om fem eller ti år, må tiden vise. Jeg er dog meget tilpas, der hvor jeg er lige nu”

 

Hvad dit bedste minde i TFC trøjen er 

“Jeg synes jeg har mange gode minder fra min tid i klubben. Men jeg kan huske det var stort, da jeg som 19 årig fik debut i 1. Division. Udover tre år i FC Midtjylland havde jeg spillet alle mine ungdomsår i klubben, hvorfor det altid havde været en drøm, at spille på førsteholdet”

 

Hvilken træner og medspiller har haft ekstra betydning for dig? 

“Jeg vil helst ikke fremhæve en træner eller medspiller over andre, da jeg har haft et godt forhold til alle trænere og medspillere gennem min tid i klubben”

 

Hvilken kamp husker du bedst? 

“Jeg husker en kamp mod Vejle på Vejle stadion i sæsonen 2009/2010. Vejle var på daværende tidspunkt en stor klub, og havde et stort nyt stadion. Det var min første sæson efter min retur fra FC Midtjylland, og jeg startede inde på venstre kant. Vi vandt 2-0. Jeg scorer til 1-0 og assisterer til Christian Flindt-Bjerg til 2-0. Det kan jeg huske var stort som 19 årig. 

Men vi spillede heldigvis mange gode kampe i min tid, så jeg kunne have fremhævet flere kampe”

 

Hvilken modspiller har gjort størst indtryk på dig?

“I og med jeg har spillet 7-8 sæsoner på divisionsniveau har jeg spillet over for en del gode spillere, som hver især har gjort indtryk på hver deres måde. Men der er ikke en enkelt spiller, som har gjort ekstraordinært indtryk, hvorfor jeg ikke kan fremhæve en enkelt spiller”. 

Vi siger mange tak til Kasper Dam, fordi han stillede op. Flere tidligere spillere vil i efteråret fortælle om deres liv efter Thisted FC, når vi kører teamet - En hilsen fra en tidligere spiller. 

Se her nogle tidligere interviews med Kasper Dam.

Thisted-spiller indstiller karrieren  

Thisted-spiller: Det kører for os

Thisted-spiller: Motiverende forår gør opstart nemmere

Thisted-spiller stjæler kamera og interviewer hinanden

KOM ENDNU TÆTTERE PÅ THISTED FC